SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utbildning
Huvudledare

För att vara huvudledare i Staffanstorps Gymnastikklubb så ska du ha gått minst följande utbildningar:


  • Baskurs barn och ungdom
  • Hjälpledarutbildning - ledare på gång, lägst 12 år
Ju mer avancerad gruppen är som du ska leda desto mer utbildningkrävs. Likaså är det erfarenheten att leda verksamheten som avgör vilken grupp du kan leda. Oftast börjar du som hjälpledare för att sedan bli huvudledare i en lägre grupp. Därefter kan du vara hjälpledare i en högre grupp för att i framtiden bli huvudledare i en högre grupp. 


Hjälpledare

För att bli hjälpledare i barn- och ungdomsgrupperna krävs ingen utbildning, men du ska ha fyllt 12 år, ha ett intresse för gymnastik och tycka om barn


Ibland anordnar vi i klubben inspirationsdagar eller inspirationsseminarier för våra ledare och då bör du prioritera att gå dessa, men det är inget krav.


Vid behov tar vi gärna emot föräldrar som hjälpledare i våra barn- och breddgrupper. Ert barn får så förtur i vår kö. En förälder som hjälpledare binder upp sig en termin i taget och ska närvara på minst 80% av terminens träningar.


Domarutbildning

I klubben måste det finnas två domare för att vi ska få tävla obegränsat. Med en domare i föreningen får vi endast 5 regionala starter och blir därmed begränsade i antalet tävlingar vi kan vara med i. Vi uppmuntrar våra ledare att bli domare. 


Anmälan till utbildningar - gör så här

Styrelsen tar i samarbete med huvudledarna fram ett förslag på de utbildningar som vi behöver förstärka klubben med för att vi ska kunna bedriva en bra och säker verksamhet. Detta förslag läggs beslutas på styrelsens decembermöte och sen är det verksamhetsledaren som koordinerar och uppmanar ledarna att anmäla sig.


Om det under året dyker upp andra behov eller önskemål så behandlar styrelsen dessa löpande. (Se i kalendern när styrelsen sammanträder).


Du som är ledare ansvarar själv för att söka information på Gymnastikförbundets hemsida: http://www.gymnastik.se/


Ledare kan anmäla sig själv om utbildningen är godkänd av styrelsen men informera alltid verksamhetsledaren i förväg. 


Föreningen försöker att arrangera en intern hjälpledarutbildning per termin för de ledare som inte tidigare gått utbildning.


Kostnaden för utbildningarna

Staffanstorps Gymnastikklubb betalar kursavgiften. Att utbilda ledarna är det bästa sättet att se till att vi får en verksamhet som utvecklas. När du har avslutat en kurs ska kursinbjudan samt kursintyg lämnas till kassören. 


Återbetalning

När du har gått en utbildning så vill vi gärna att du är kvar i klubben som ledare under minst ett år. Skulle du sluta eller byta klubb inom ett år kommer en diskussion att föras om en eventuell återbetalning av kursavgiften.


Detta stycket avser utbildningar som är via gymnastikförbundet eller annan cert. utbildare, tex SISU.


Våra interna hjälpledarutbildningar innefattas inte av detta, man binder således inte upp sig. (Föräldrar binder upp sig en termin oavsett)