SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skadad person
Vid mindre skador
Som ledare ansvarar du för att läkarvård tillkallas om olyckan är framme. Är det riktigt akut så ringer du 112 först, är det en mindre olycka ringer du föräldrarna som då får avgöra om de ska uppsöka vården. 

Se till att någon är med den skadade tills dess att ambulans eller föräldrar kommer. Se till att övriga gymnaster kommer bort från den skadade. Till exempel kan man samlas i andra änden av hallen och leka en mer stillsam lek som inte stör. Om ambulans är tillkallad så ska ni möta densamma när den kommer och visa dem den skadade personen.

Efter olyckan
Kontakta alltid Verksamhetsledaren för Staffanstorps Gymnastikklubb som kan hjälpa dig med vad du ska göra. Ibland kan du som ledare också behöva prata med någon om det som hänt. 

Anmäl till Pensum
Alla olyckor ska anmälas till Pensum via ett särskilt formulär. 
Hot och Våld
Om du blir utsatt för våld eller hot
Om du bedömer en situation som mycket hotfull  ska du alltid se till att ringa 112 direkt.

Om du bedömer en situation som hotfull, kalla på en annan ledare eller en vuxen person. Be då den andre vuxne ringa Fältgruppen 046-251334, Väktare 040-6769210 och/eller polis 114 14.  Förklara situationen, vem du är och varifrån du ringer. Ring alltid 112 om någon blivit skadad eller vid en svårare incident och svara på operatörens frågor.

Efter en hotfull situation
Informera alltid Kultur- och fritidschef och/eller idrottsvaktmästaren på telefon 046 - 251174.

OBS! Om du eller någon annan blivit utsatt för våld eller hot ska du se till att denne inte är själv förrän någon annan hjälp finns  tar vid.

Anmäl alltid när du misstänker något
Det är väldigt viktigt att anmäla eventuella händelser. För att få stopp på våld, hot och förstörelse så är detta det bästa sättet. Ni kan anmäla händelsen till polisen och till socialtjänsten. En så kallad orosanmälan till socialtjänsten innebär att man anmäler sin oro eller misstanke om att ett barn/ungdom kan fara illa (t ex pga sin gränslöshet, hotfulla beteende o s v) och man behöver inte ha bevis för att är det är så.

Om ni inte vill göra dessa anmälningar själva så kontakta Kultur-och fritidschef och berätta detaljerat vad som hände så gör han dessa anmälningar.

Brand
Som vanligt gäller RÄDDA, VARNA, UTRYM, LARMA 112, SLÄCK.

Du måste känna till utrymningsvägar/nödutgångar samt veta var brandsläckarna finns.
I foajéen i respektive idrottshall finns ett anslag med utrymningsvägarna på. Läs detta!