SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Så här fungerar det:

Inför vår- och höstterminen så släpper vi platserna till våra barn- och breddgrupper i två omgångar. Omgång 1 är för våra medlemmar (senaste terminen) och i omgång 2 för nya medlemmar. Detta platssläpp sker via vårt bokningssystem.

 

När grupperna är fulla kan man prenumerera och får då ett mejl när det blir en ledig plats, först till kvarn gäller och det är inget vi kan styra över då mejlet går ut automatiskt till de som prenumererar.

 

Om man vill göra en intresseanmälan till en av våra tävlingsgrupper (se kunskapskrav under respektive grupp) så gör man en intresseanmälan under "Börja träna"/"Anmäl ditt barn".

 

Om ni undrar något kring våra platssläpp eller vår kö, kontakta staffanstorpsgk@gmail.com

 
Vill du ha förtur till ditt barn?
Kan du tänka dig att vara hjälpledare i föreningen i minst en termin så får ditt barn förtur i kön och tas in på första lediga plats. Mejla då oss på staffanstorpsgk@gmail.com  
(Obs, läs gärna fråga 8 nedan för att se vad vi förväntar oss av en förälder som hjälpledare)
 
 
 

Vanliga frågor om våra barn- och breddgrupper


Nedan hittar ni svar på de vanligaste frågorna angående våra barn- och breddgrupper.

 

1.     Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

2.     Vad kostar en termin?

3.     Vilka grupper finns?

4.     Vilken grupp eller nivå ska jag välja?

5.     Hur gör jag en bokning till en grupp?

6.     Gruppen jag är intresserad av är fullbokad. Kan jag stå i kö om              någon hoppar av?

7.     Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?

8.     Vad är en hjälpförälder?

9.     Varför har ni stängt anmälan för den här terminen?

10.  När börjar terminen?

11.  Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

12.  Mitt barn går redan i en grupp. Måste vi göra en nyanmälan inför           nästa termin?

13.  Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

14.  Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?

 

 

1. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

För att hålla en plats i gruppen måste vi få in en betalning när bokningen görs. Om ert barn inte skulle trivas eller av någon annan anledning inte vilja gå kvar efter de två tillfället, meddelar ni oss via staffanstorpsgk@gmail.com innan tredje tillfället och då betalar vi tillbaka allt.

 

2. Vad kostar en termin?
Under fliken "börja träna"/"avgifter" kan du se vad det kostar att träna hos oss.

 

3. Vilka grupper finns och vad är skillnaden?

Barngymnastik 3-7 år
Breddgymnastik 7- år

Tävlingsgymnastik 7-år

Vad respektive grupp över på kan ni se under fliken "Ledare och trupper".

 

4. Vilken grupp ska jag välja?

Våra barn- och breddgrupper är uppdelade åldersindelningar, vi ber er att respektera dessa då dessa finns till för att få jämna grupper som främjar barnens utveckling.

Mer information om våra kunskapsnivåer, grupper och tider hittar ni under respektive grupp "Ledare och trupper"5. Hur gör jag en bokning till en grupp?

För att göra en bokning, och för att se priset för varje grupp, klickar ni på https://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={7D581139-6FD3-442D-BD18-64D5FBB5C107} (lnnan anmälan öppnar står det "Ej bokningsbar" på grupperna).

Följ instruktionerna efter att ni klickat på den blå knappen "Logga in för att boka". Nu kan ni sortera på önskad plats och hur mycket barnet fyller under året. Grön siffra visar hur många lediga platser det finns i gruppen. 

 

Om ni veta mer om de olika grupperna, som pris eller förkunskaper eller för att boka en plats, klickar ni på respektive grupp. Är gruppen full står det "Fullbokad" i rött. När bokningen är stängd står det "Ej bokningsbar".

 

6. Gruppen jag är intresserad av är fullbokad. Kan jag stå i kö om någon hoppar av?

Ni kan välja att premunera på lediga platser under respektive grupp på bokningssidan. Då skickas ett mejl ut till de som premunerar (utan inbördes ordning) och först till kvarn kan boka den lediga platsen.

Om ni vill göra en intresseanmälan under terminens gång och när bokningssystemet är stängt: http://www.staffanstorpsgk.se/form/?ID=172852

Om en plats blir ledig i en grupp som motsvarar era önskemål kommer vi att kontakta er. Reservlistan nollställs efter varje termin och om vi inte kontaktat er i mitten av terminen kunde vi dessvärre inte erbjuda en plats den aktuella terminen.

 

7. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen? 

Under åren har vi märkt att barnen lär sig mycket mer och har större behållning av att få vara på gymnastiken själva, även de minsta barnen. De kan fokusera på träningen på ett helt annat sätt och öva på den sociala biten i en grupp där de andra deltagarna är i deras egen ålder.

 

I vissa fall bestämmer ledaren att föräldrarna kan komma in igen sista minuterna för att se vad barnen gjort under passet, andra ledare väljer att bjuda in till en liten uppvisning i slutet av terminen istället. Då har barnen fått arbeta själva och får glädjen av att visa för sina föräldrar hur duktiga de blivit.

 

8. Vad är en hjälpförälder?

En hjälpförälder är med som ett stöd för ledarna på träningarna och hjälper alla barn lika mycket under passen.

Om du kan tänka dig att ställa upp som hjälpförälder/ledare i ditt barns grupp så förväntar vi oss att du närvarar ca 80% av terminens träningar.

 

Kontakta oss på staffanstorpsgk@gmail.com om du är intresserad.

 

9. Varför har ni stängt bokningen för den här terminen?

När det gått ca 4 gånger in på terminen stänger vi intaget för att barnen oftast börjat bilda en gruppkänsla och det är svårt för nya barn att komma in i gruppen, liksom det är svårt för ledarna att "börja om från början" med ett barn när alla andra lärt sig hur allt funkar på gymnastiken.

 

10. När börjar terminen?

I bokningssystemet kan man se när startdatum är och om man klickar på gruppen man är intresserad av, syns både start och slutdatum uppe i vänstra hörnet av det nya fönstret. Efter en bokning till en av våra grupper skickas en bekräftelse ut på mail.

 

11. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

Gymnastikdräkt eller t-shirt/linne och shorts/tights, på fötterna ”plastisock” eller barfota, uppsatt hår och glöm inte att ta med vattenflaska.

I barngrupperna går det också bra att ha gympaskor på fötterna.

Kläderna får inte lov att vara "pösiga" då ledarna kan fastna och skada handleder vid passning.

 

12. Mitt barn går redan i en grupp. Måste vi göra en nyanmälan inför nästa termin?

Runt slutet av terminen kommer information om att ni under ca 2 veckor har förtur till ert barns nuvarande grupp, dvs. samma grupp som ert barn gått i under terminen.

Ni går in i bokningssystemet, loggar in enligt instruktionerna, bokar och betalar med faktura eller kort. Ytterligare någon vecka senare kan de kvarvarande platserna bokas av icke medlemmar. (Först till kvarn).

 

För information om vilka nivåer som finns kan ni titta på svaret på fråga nr 3.

 

13. Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

För att föreningen ska hinna jobba med planering och ledarfrågor måste vi veta hur många barn som kommer att gå hos oss innan varje termin startar.

Arbetet med att få fram vilka barn som vill gå kvar i grupperna mellan terminerna är stort och omfattande. För att vi som ideell förening ska hinna med att administrera eventuella bortfall behöver vi veta vilka som vill gå kvar så tidigt som möjligt.

Det enda sättet för oss att göra detta på är dessvärre att be om en tidig betalning.

De platser som sen är lediga ska erbjudas nya barn så snart som möjligt. Kritik som föreningen tidigare mottagit har varit att det tillkommit för många nya barn när terminen redan är igång, vilket har stört flödet i träningen och därmed barnens utveckling.

 

14. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?

Sjukanmälan görs via mejl till huvudledaren för gruppen. Ett par veckor innan terminsstart skickar huvudledaren ut ett mejl med sina kontaktuppgifter och annan information som gäller för gruppen.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 27/03 08:50 
Hem, 27/12 12:11 
Hem, 08/08 16:23 
Hem, 11/06 10:52 
Hem, 03/04 21:06