UT - Ungdomstruppen

När gymnasterna når tävlingsålder finns det kunskapskrav för att träna i truppen.

För att få delta i Ungdomstruppen krävs att barnet kan gymnastikens grunder samt rondat-flickis, på god väg till handvolt-volt samt sträckt volt och överslag på trampett.

Vidare tränar och tävlar truppen på rondat flickis salto, handvolt och handvolt volt.

På hopp tränas och tävlas det på sträckt volt, sträckt volt med skruv och överslag.
Vi förtränar även på svårare övningar så som dubbla volter och tsuka på trampett.

Truppen tränar och tävlar även i fristående och här tränar vi på koreografin samt svårigheterna piruetter, piksittande, hjulning bomflickis, handstående och olika hopp.

Vi tävlar på Regionfyran.

Träning, läger och tävlingar
I gruppen är gymnasterna födda mellan åren 2008 och 2010 och tränar tre tillfällen per vecka, totalt 8 timmar.
Vi åker iväg med gymnasterna på läger minst en gång per år och vi tävlar i regionen minst en gång per termin.

Truppens ledare är Jasmine (HL), Maria, Helene, Daniel och Jana.

Ungdomstruppen trea på Regionfyran
2021-12-18 23:04
Stort grattis och bra jobbat till föreningens Ungdomstrupp som idag tog en bronsplats på Regionfyran

Bastruppen trea på Regionsjuan
2018-12-13 10:59
BT tävlade med två lag, för första gången i en poängtävling och hamnade på en härlig tredjeplats både i fristående tävlingen men även i mångkampen. Bra jobbat!

Hem, 05/05 13:11
Hem, 14/03 13:41