Vår värdegrund och uppförandekod
Staffanstorps gymnastikklubb är medlemmar i Svenska Gymnastikförbundet. Vi följer deras värdegrund och uppförandekod. För mer information klicka här.

Svensk gymnastiks värdegrund
  • Personligt engagemang hela livet.
    Vi ser och tar tillvara alla individers möjligheter att vara med.

• Nyfikenhet och öppenhet.
    Vi är lyhörda för den enskilde individens behov och visar förståelse för varandras verksamheter och bjuder på oss själva.

• Glädje och utveckling.
    Vi utvecklas och gläds tillsammans och vi lär för livet

Svensk gymnastiks uppförandekod

1. Vi ger utövarna möjlighet att uppleva glädje och gemenskap inom gymnastiken.
  2. Vi underlättar individens utveckling med utgångspunkt i den enskilda utövarens  utvecklingsnivå, förutsättningar och ambitionsnivå.

3. Vi är goda förebilder.

4. Vi respekterar allas lika värde.

5. Vi respekterar utövarnas personliga integritet.

6. Vi bidrar till utövarnas utveckling genom att på olika sätt göra dem delaktiga i beslut som rör deras träning och tävling samt skapar en miljö där individen reflekterar och tar ansvar.

7. Vi ansvarar för utövarnas personliga säkerhet i samband med gymnastikverksamhet.

8. Vi ansvarar för utövarnas hälsa och välmående i samband med gymnastikverksamhet.